ÖPPETTIDER

Måndag - Fredag

8:00 -12:00
13.00 - 17:00

Tidsbokning via telefon

0340 - 17418

Vi finns tillgängliga i telefon från
08:00-17:00

Lunchstängt
12:00-13:00

Jour övriga tid:
0702568311

Kliniken och vår jour har stängt följande helgdagar: Långfredag, Påskafton, Annandag Påsk, 1 Maj, Kristi Himmelsfärd, 6 juni, Midsommarafton, Julafton, Juldagen, Annandag Jul, Trettondagen

Hembesök för avlivning - under pågående pandemi gör vi inte hembesök

Hundar och katter är kära familjemedlemmar. Den dag obotlig sjukdom eller ålder gör att ens vän inte längre har någon livskvalitet i sin vardag är man som djurägare skyldig att ta sitt ansvar och hjälpa sin vän att somna in. Det är ofta ett svårt beslut som måste mogna fram.

När man som djurägare känner sig redo är det många som inte vill ta med sin vän till veterinären eftersom många djur blir stressade av den miljön. Många djurägare föredrar istället att låta sin vän somna in lugnt och fint i hemmet. Våra veterinärer gör hembesök för avlivning i Varbergs kommun samt i Marks kommun. Besöken sker enligt överenskommelse, oftast på kvällstid vardagar. Kontakta oss via telefon för att boka in ett hembesök.
 

Omhändertagande av djuret
Om ni har en lämplig plats att begrava ert djur på får ni självklart göra det. Vi kan även ta hand om djuret. Det blir då kremerat vid Hallands Djurkremering av Johan Willborg. Om ni vill att ert djur ska kremeras finns två alternativ, samkremering eller separat kremering.
 

Samkremering
Flera djur kremeras tillsammans. Askan från kremeringen sprids på åkrarna runt krematoriet i Ätradalen, Skrea.
 

Separat kremering
Endast ett djur kremeras åt gången och djurägaren får tillbaka askan efteråt. Ifall ni önskar kan askan lämnas tillbaka i en urna. Vi har olika varianter på urnor, prata med våra receptionister ifall ni önskar en urna.